Locaties

De Historicidagen 2019 worden gehouden in en rondom het Academiegebouw (Broerstraat 5) en het Harmoniegebouw (Oude Kijk in ’t Jatstraat 26).

Academiegebouw

Harmoniegebouw

 

Hier is een plattegrond van de stad Groningen te zien, met de route vanaf het station en vanaf de Grote Markt naar het Harmoniegebouw uitgestippeld. Verder zijn het Academiegebouw, conferentiediner locatie De Hunze, KNHG-ledenlunch locatie Van Swinderen Huys, de Groninger Archieven en het Groninger Museum uitgelicht.

Openbaar vervoer

Vanaf Station Groningen gaan diverse bussen richting het centrum van Groningen. Voor het Academie- en Harmoniegebouw is de bushalte Grote Markt het meest dichtbij. Vanaf daar is het respectievelijk vijf en zes minuten lopen naar het  Academie- en Harmoniegebouw.

Bus 10 richting Korrewegwijk: instaphalte Station Groningen, uitstaphalte Grote Markt

Qlink 1 richting Zuidhorn via Station Noord: instaphalte Station Groningen, uitstaphalte Grote Markt

Qlink 3 richting Lewenborg: instaphalte Station Groningen, uitstaphalte Grote Markt

Qlink 4 richting Beijum: instaphalte Station Groningen, uitstaphalte Grote Markt

Qlink 5 richting P+R Meerstad – Harkestede: instaphalte Station Groningen, uitstaphalte Grote Markt

Voor actuele vertrektijden en meer informatie kan je terecht bij 9292.nl.

Wandel- en fietsroute naar het Harmonie- en Academiegebouw

 

Vanaf bushalte Grote Markt: als je op de Grote Markt uit de bus stapt, volg je de straat langs de Noordzijde van het Oude Marktplein. Aan het eind sla je  rechtsaf de Oude Boteringestraat in waarna je bij nummer 24 (Open Universiteit) linksaf slaat, de Broerstraat in. Aan je rechterkant zie je het Academiegebouw. Voor het Harmoniegebouw loop je de Broerstraat uit en sla je rechtsaf de Oude Kijk in ’t Jatstraat in, deze volg je 50 meter tot je aan je linkerkant het Harmonieplein, gedecoreerd met het borstbeeld van Aletta Jacobs ziet. De hoofdingang van het Harmoniegebouw bevindt zich op de binnenplaats, die je bereikt door onder de bogen door te lopen.

5 tot 6 minuten te voet.

Vanaf Station Groningen: met je rug naar het station steek je de H.N. Werkmanbrug over, langs het Groninger Museum. Je volgt de Ubbo Emmiusstraat rechtdoor, tot je het Gedempte Zuiderdiep oversteekt, waarna de straatnaam verandert in Folkingestraat. Deze loop je uit tot de Vismarkt, waarna je rechtdoor de Stoeldraaiersstraat ingaat die verandert in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat. Voor het Harmoniegebouw blijf je de Oude Kijk in ’t Jatstraat volgen tot je aan je linkerkant het Harmonieplein, gedecoreerd met het borstbeeld van Aletta Jacobs ziet. De hoofdingang van het Harmoniegebouw bevindt zich op de binnenplaats, die je bereikt door onder de bogen door te lopen.

12 minuten te voet, 4 minuten met de fiets.

Je kan een fiets huren bij OV-fietslocatie Station Groningen of  Fietsverhuur Groningen. In zowel de Broerstraat (voor het Academiegebouw) als in de Uurwerkersgang (naast het Harmoniegebouw) zijn fietsenstallingen aanwezig.

Verblijf je in Groningen tijdens de Historicidagen? Hier kan je informatie vinden over overnachtingsmogelijkheden.

Ben je van plan met de trein naar Groningen te reizen? Hou dan vooral de website van de NS in de gaten voor aanbiedingen. Zo is er bijvoorbeeld een dagretour naar Groningen voor 22 euro.